Slide background
Slide background
Slide background

Nyheder

NYHEDER

SE VORES NYHEDER

Første spadestik i Sønderborg

Exterior011

Illustration: Ravn arkitektur

Første spadestik til det nye parkeringshus i Sønderborg fik lidt opmærksomhed i den lokale presse. Jyske Vestkysten var med ude og se borgmester Erik Lauritzen tage det første spadestik, og vores entreprise er hermed igang.

Rundtur i Sønderborg

P-Plan arbejder tæt sammen med søsterselskabet CG Jensen A/S samt arkitekterne Møller & Grønborg, RAVN Arkitektur og ISC ingeniører i anlæggelsen af et parkeringshus i Sønderborg. Vi startede op 1. august 2016, og projektet omhandler et 12.500 kvadratmeter stort parkeringshus med plads til 380 biler fordelt på fem-seks plan opført i et søjle/bjælkesystem i stål med betondæk. Sønderborg Kommune har lavet denne video fra byggepladsen, hvor byggeleder i CG Jensen Hans Jørn Kühn viser rundt.

NYT P-HUS I KGS. LYNGBY

cowi


NYT PARKERINGSHUS PÅ VEJ I KGS. LYNGBY


For fremover at kunne servicere sine lejere i området opfører Nordea Ejendomme et nyt parkeringshus ved Cowi’s hovedkontor i Lyngby. Parkeringshuset er udformet med en kvadratisk grundflade og med to trappetårne, der er udført med glasfacader, så personer der opholder sig i trappetårnet kan se og blive set udefra.

De transparente trappetårne kombineres med en delvis åben facade og en indvendig konstruktion uden vægge. Dette giver maximalt overblik for de kørende og gående brugere. Det nye p-hus placeres delvist oven på den eksisterende parkeringskælder, der tilhører Cowi’s hovedkontor. Opgaven omfatter udover det nye parkeringshus også ombygning af den eksisterende kælder.

P-Plan opfører i samarbejde med moderselskabet CG Jensen A/S det nye p-hus i en totalentreprise.  Parkeringshuset opføres i seks etager/11 niveauer og får plads til 230 biler.

Beliggenhed: 
Hollandsvej, Kgs. Lyngby
Byggetype: Nybyggeri
Kunde: Nordea Ejendomme
Arkitekt: Dissin & Weitling
Ingeniør: Cowi
P-hus konstruktion: P-Plan/Goldbech
Byggeperiode: Byggeandragende indsendt 01.07.16
Omfang: 230 p-pladser
Entrepriseform: Totalentreprise
Projektnr130374
Kontraktsum: 30 mio. DKK ekskl. moms

P-PLAN SKAL OPFØRE P-HUS I SØNDERBORG

Torsdag 30. juni, 2016

Sønderborg Kommune har fået udarbejdet en Masterplan for udviklingen af havneområdet i Sønderborg, hvor der blandt andet skal bygges et nyt parkeringshus. P-Plans forslag om et funktionelt parkeringshus, der falder ind i landskabet, vandt Sønderborg Kommunes gunst, og vi går om kort tid i gang med entreprisen i samarbejde med vores søsterselskab CG Jensen A/S.

Sønderborg Kommune er i vækst, og kommunen vil nu lægge fundamentet for en stærk og fælles indsats på handels- og turismeområdet i Sønderborg Kommune. Det gør kommunen med en Masterplan i hånden, som man har fået udarbejdet af den verdenskendte amerikanske arkitekt Frank Gehry, hvor arkitekten har tegnet fremtiden for Sønderborg. Næsten 75 procent af Gehrys masterplan er nu realiseret med kommende byggerier og anlægsprojekter på Sønderborgs havnefront, og det næste store byggeprojekt skal P-Plan stå for.

P-Plan kommer til at arbejde tæt sammen med søsterselskabet CG Jensen A/S samt arkitekterne Møller & Grønborg, RAVN Arkitektur og ISC ingeniører i anlæggelsen af parkeringshuset, hvor der er formel entrepriseopstart 1. august 2016. Projektet omhandler et 12.500 kvadratmeter stort parkeringshus med plads til 380 biler fordelt på fem-seks plan opført i et søjle/bjælkesystem i stål med betondæk.

Direktør i P-Plan, Ove B. Petersen, er stolt over, at P-Plan skal være med til at udvikle Sønderborg, og han ser frem til samarbejdet.
- Fra starten syntes vi i P-Plan, at projektet i Sønderborg lød utrolig spændende. Vi fik i en tidlig fase rig mulighed for at komme med vores eget bud på et funktionelt og bæredygtigt parkeringshus overfor bygherren, og det synes vi i al beskedenhed, at vores bud er. Jeg er glad for den tillid, som bygherren udviser, og vi vil gøre alt for at leve op til den tillid, siger direktør i P-Plan Ove B. Petersen.

Transparent og sikkert P-hus
Parkeringshuset bliver fremstillet af præfabrikerede elementer i beton og stål, og parkeringshusets facader udføres i strækmetal af cortenstål med kasser der skyder ud og nedbryder facaden. På facaden og i kasserne vokser slyngplanter af forskellig karakter, hvorved et blomsterende farvespil opstår, og giver facaden et varieret udtryk. Udover det æstetiske udtryk har der også været lagt vægt på, at parkeringshuset skal være brugervenligt.

- Det har været vigtigt for os, at parkeringshuset ikke kun er visuelt flot. Det skal være et parkeringshus, hvor der er tænkt på brugerne, og hvor brugerne kan følge sig trygge. Tryghed er et spørgsmål om at kunne se og blive set, og døre i glas mellem p-dæk og trappetårne skal derfor gøre parkeringshuset endnu mere transparent og sikkert, forklarer Ove B. Petersen om tankerne bag parkeringshuset og ikke mindst de valg, der er foretaget.

Det konstruktive system giver et hidtil uset overblik, når man kører og går rundt i parkeringshuset. Mange bilejere har sikkert oplevet, hvor dyr en parkering kan blive efter nærkontakt med en søjle eller stolpe i de smalle og snævre korridorer i et P-hus. Men med P-Plans løsning bliver der god plads for billisterne, da ramperne er 7,5 meter i bredden, og det skal sikre, at ”lakprøver” fra de gæstende biler på stolper og vægge hører til sjældenhederne.

Entreprise opstart i august
Hvor det er P-Plan og CG Jensen A/S som skal bygge parkeringshuset, så sker det efter tegninger af RAVN Arkitektur og landskabsarkitekterne Møller & Grønborg. Sidstnævnte har haft en tydelig plan med det visuelle udtryk for det kommende parkeringshus.
- Projektets overordnede arkitektoniske mål er at indskrive parkeringshuset i et både landskabeligt og urbant greb, som åbner op for en alsidig anvendelse af huset og sikrer at både brugere af byen og beboerne i det kommende kollegiebyggeri naturligt vil benytte sig af parkeringshusets faciliteter, oplyser Møller & Grønborg på deres hjemmeside.

For at skabe en direkte vej fra byrummet til en have på p-husets tag er der foreslået en karakteristisk trappe uden på den vestlige facade. Desuden lægges der op til, at man kan bruge det sydlige trappetårn som klatrevæg. Disse mulige ekstra tiltag tages der om kort tid stilling til, hvorvidt de skal integreres i parkeringshuset eller ej.

Entreprisen er formelt startet op med myndighedsbehandling, og det første spadestik sker 1. august, hvor arbejderne for alvor går i gang. CG Jensen A/S’ Byggeri-division er byggestyrer på projektet og står som totalentreprenør for udførelsen af parkeringshuset.


rampe cropped

Ny brochure fra Goldbeck

nyheder goldbeck ny brochureFredag, 13. september 2013

Goldbeck har med sine 25 års erfaring inden for modulære parkeringshuse vist, at konceptet er den rigtige løsning, når det kommer til effektivitet, kvalitet og brugervenlighed.
Goldbeck har opført 600 parkeringshuse over hele Europa, med en samlet kapacitet på over 220.000 p-pladser, hvilket svarer til 10% af samtlige personbiler i Danmark.

Goldbeck påbegynder montage af deres første p-hus i Danmark

nyheder goldbeck paabegynderMandag, 02. september 2013

Mandag morgen d. 2 september 2013 (øverste billede) ankom de første lastbiler med stålbjælker og stålsøjler til det nye parkeringshus på Teglholmen.
Etableringen af fundamenterne påbegyndtes i starten af august og allerede otte uger senere vil montagen af søjler, bjælker, dæk og ramper være afsluttet. Parkeringshuset monteres af Goldbeck egne montagefolk, mens CG Jensen har stået for etableringen af fundamenter.

Parkeringshuset, som er det første Goldbeck leverer i Danmark, står færdigt med sine 250 parkeringspladser medio november 2013.

Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut om Goldbecks p-huse

nyheder dansk brandOnsdag, 05. juni 2013

Læs artiklen fra tidskriftet Brand & Sikring om Goldbecks første parkeringshus i Danmark, som udføres i ubeskyttet stål på Teglholmen i København.

GOLDBECK - P-HUSE GODKENDELSE I DANMARK

nyheder goldbeckMandag, 03. juni 2013

Det er med stor glæde, at P-Plan har modtaget godkendelsen fra Københavns brandmyndigheder til at opføre Goldbecks parkeringshuse i stål og beton. Det har været et langvarigt og udfordrende arbejde at få samlet den dokumentation, som de københavnske myndigheder har krævet for at kunne godkende opførelsen af Goldbecks første parkeringshus i Danmark.
P-Plan har de seneste år, i tæt samarbejde med brandrådgivningsfirmaet DBI, arbejdet for at få godkendelsen i hus. Et arbejde, der nu har båret frugt og som resulterer i, at det første standard komposit parkeringshus vil stå klar inden udgangen af 2013.

www.building-supply.dk, april 2013
"Ny type p-hus ser dagens lys i Danmark"